Πορεία στο χρόνο

Η Οινοποιία Κιντώνη ξεκινάει την ιστορία της το 1952 στο Αίγιο με τη δημιουργία του πρώτου ιδιόκτητου οινοποιείου από τον ιδρυτή της Γεώργιο Κιντώνη. Η αγάπη για το κρασί και τη γη ήταν η κινητήριος δύναμη για να γίνει το χόμπι επάγγελμα.

Το 1982 το οινοποιείο περνάει στα χέρια της δεύτερης γενιάς, στον υιό του Γεωργίου Κιντώνη, Ιωάννη Γ. Κιντώνη, ο οποίος αναλαμβάνει και το ρίσκο, για τις τότε δύσκολες εποχές, να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει την οινική παράδοση. Είναι ο άνθρωπος – εμπνευστής ενός οράματος για την δημιουργία ενός οινοποιείου διεθνών προδιαγραφών

 

Μάθετε Περισσότερα:

Η οικογενειακή κληρονομιά και η αγάπη για το κρασί περνάει δυναμικά στην τρίτη γενιά, στα παιδιά του Ιωάννη Κιντώνη, το 2006, με εκπρόσωπό της τον Γεώργιο Ι. Κιντώνη, Χημικό - Οινολόγο από το Πανεπιστημίο Πατρών. Την ομάδα συμπληρώνουν η Παναγιώτα Κιντώνη στο Τμήμα Λογιστηρίου και η Αγγελική Κιντώνη στο Τμήμα Πωλήσεων και στο Marketing.

Την εποχή εκείνη γίνεται και το μεγάλο άλμα και το οινοποιείο εκσυγχρονίζεται πλήρως με την εφαρμογή πλήθους τεχνολογικών, λειτουργικών αλλά και αρχιτεκτονικών καινοτομιών που στεγάζονται στο νέο κτήριο έκτασης 2.400 m2.

Σήμερα, το οινοποιείο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις μεταποίησης, μονάδα εμφιάλωσης, συσκευασίας και αποθήκευσης που ξεπερνά τους 4.000 τόνους παραγωγής ετησίως και κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 3.700 m2. Στο οινοποιείο εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας τροφίμων (HACCP) ISO 9001:2015 και IFS Food Standard (αναγνωρισμένο από τον οργανισμό GFSI).

Ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης και αποθήκευσης, πνευματικά πιεστήρια που διευκολύνουν τη μεταποίηση στην περίοδο του τρύγου χωρίς να καταπονούν την πρώτη ύλη, δύο ειδικά σχεδιασμένοι χώροι ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, με γαλλικά δρύινα βαρέλια, για την ωρίμανση και την παλαίωση των κρασιών, tasting room για οργανωμένες γευσιγνωσίες, υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης και συσκευασίας καθώς και δύο χάλκινοι ασυνεχούς λειτουργίας αποστακτήρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αποστακτηρίου είναι η απόδειξη της συνεχώς ανοδικής πορείας μιας ελληνικής εταιρείας με πορεία 60 χρόνων, έτοιμη να διεκδικήσει σταθερές και αξιόπιστες συνεργασίες στις διεθνείς αγορές.

Σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου κοσμούν το ενεργητικό του οινοποιείου. Το 40% -περίπου- της παραγωγής απορροφάται από την εγχώρια αγορά ενώ το υπόλοιπο 60% εξάγεται σε 15 χώρες και σε περισσότερους από 40 εισαγωγείς.

Περισσοτερα >

Photo Gallery