Αμπελώνες

Η Οινοποιία Κιντώνη συνεργάζεται σταθερά και πιστά εδώ και πολλά χρόνια με επιλεγμένα αμπελοτόπια και καινοτόμους αμπελουργούς στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Η αμπελουργική ζώνη στις πλαγιές της Αιγιάλειας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του κόσμου. Οι πλαγιές εκτείνονται στη βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου και έχουν βορινή έκθεση.

Οι αμπελώνες, συνολικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων, διασχίζουν κατά μήκος τη διαδρομή από Αιγείρα - Ακράτα μέχρι Λόγγο - Λαμπίρι και συνεχίζουν μέχρι τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής όπως η Ζήρια, το Βερίνο, η Παρασκευή, η Πτέρη κ.α έχοντας στις "πλάτες" τους, προς το Νότο, το Παναχαϊκό όρος και το Χελμό. Οι ορεινοί αυτοί όγκοι προστατεύουν τα αμπελοτόπια από τους ζεστούς νοτιάδες που έρχονται το καλοκαίρι από τη Μεσόγειο και την Αφρική.

Μάθετε Περισσότερα:

Το υψόμετρο των αμπελώνων, που ποικίλει από 500 έως 1050 m, προσδίδει την επιθυμητή οξύτητα στους παραγόμενους οίνους. Λόγω της βορινής τους έκθεσης, δικαίως χαρακτηρίζονται ως "Μπαλκόνι" του Κορινθιακού. Το ήπιο κλίμα της περιοχής οφείλεται στην ύπαρξη χαραδρών με πλούσια φυσική βλάστηση και μικρών ποταμιών που εκβάλλουν στη θάλασσα. Οι βροχοπτώσεις είναι αρκετά υψηλές και υπάρχει σημαντική διαφορά θερμοκρασίας ημέρας - νύχτας, κυρίως τους θερινούς μήνες, επιτυγχάνοντας έτσι την ήπια ωρίμανση των σταφυλιών.

Το terroir της περιοχής, η "αύρα" του Κορινθιακού κόλπου, το έδαφος, η καλή αποστράγγιση, λόγω κλίσης, και οι καλλιεργητικές τεχνικές σε συνδυασμό με τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για την παραγωγή άριστης πρώτης ύλης και συντελούν στην παραγωγή οίνων κορυφαίας ποιότητας.

Περισσοτερα >

Photo Gallery